כישראלית הראשונה שהגיעה לסין, למדה עבדה וחייתה מעל ל 10 שנים בסין, ודוברת סינית שוטפת, היה לי העונג להיות מוזמנת להקרנת בכורה של טר...
כישראלית הראשונה שהגיעה לסין, למדה עבדה וחייתה מעל ל 10 שנים בסין, ודוברת סינית שוטפת, היה לי העונג להיות מוזמנת להקרנת בכורה של טרום יציאה לאקרנים של הסרט הסיני/אמריקאי "הפרידה", בבימויה של לולו וואנג שהיתה מועמדת לפרס גלובוס הזהב לסרט הזר הטוב ביותר, בכיכובה של אווקוואפינה - זוכת פרס גלובוס הזהב לתפקיד השחקנית הראשית הטובה ביותר בקטגוריית קומדיה או מחזמר על סרט זה.
כאמור, חייתי בסין הרבה מאד שנים, אני עדיין נוסעת לשם תדיר, ולבייג'ינג תמיד התייחסתי כאל ביתי השני, למרות שהעיר השתנתה מימי הלימודים והעבודה בשנות השמונים והתשעים, וזר שמבקר בה לעבודה או טיול רואה היום בייג'ינג אחרת לחלוטין.
למי שלא חווה את סין באופן אינטימי ולא מכיר את התרבות והניואנסים של קשריי המשפחה, הציפיות, מנהגיי האוכל, הזוגיות והתרבות, כמו בן זוגי, יתקשה לראות את ההומור ולהבין את כל הניואנסים בקומדיה הסינית.
תקציר העלילה: על מנת לאחד את המשפחה המורחבת שהתפזרה מסין ליפן ולארה"ב, משפחתה של בילי מפיקה חתונה פיקטיבית של אחד הנכדים בסין. כל המשפחה בסוד העניינים – למעט הסבתא, ממנה הם מסתירים אבחנה עגומה של רופא המשפחה. הוריה של בילי מנסים להניאה מלהצטרף לנסיעה מחשש שהנכדה האמוציונלית תחשוף את התוכנית – אבל זה לא ממש עוזר להם.
בסרט יש התייחסות רבה לדימיון והשוני בתפיסת העולם בין סינים שחיים בסין, לאלה שעזבו ליפאן או לארה"ב. שלמרות שאימצו במידה מסויימת את התרבות המקומית הם עדיין מאד סינים. להערצה שיש לסינים לאמריקאים מצד אחד, לעומת הפטריוטיות הסינית הטבועה בהם.
כאמור זו לא אותה בייג'ין של ה HUTONG על רחובותיה הקטנים והצפופים שנמחקו לקראת משחקי אסיה ב 1990 ואח'כ באולימפיאדה, אך עדיין הסרט מתאר די באותנטיות את התרבות והמשפחתיות הסינית, אני יצאתי בחיוך ונשאר לי טעם כייפי, באשר לבן זוגי הישראלי, הוא קיבל הצצה קטנה לתרבות הסינית ואפילו צחק לעיתים.
לסיכום, הסרט תואר כקומדיה מרגשת. ואכן התרגשתי בן זוגי פחות.
הסרט בכיכובן של אקוואפינה, טזי מא, דיאנה לין וזאהו שוזן.
הסרט יצא לאקרנים ברחבי הארץ ב 30 לינואר, אורכו כ- 100 דקות, דובר אנגלית ומנדרינית, עם כתוביות לעברית ולאנגלית.
3.75 כוכבים מתוך 5 בסולם פולה קויש
תגובות